HENKILÖSTÖN HANKINTA

Makoisaduuni ja julkinen sektori järjestävät monenmuotoisia rekrytointitilaisuuksia henkilöstön hankintaa helpottamaan. Olemme lisäksi koonneet ohjeita työpaikasta ilmoittamisen tueksi sekä kerromme työkokeiluista ja oppisopimuskoulutuksesta.

Räätälöityä palvelua yrityksesi tarpeisiin saat Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluilta ja Helsingin kaupungin yrityskoordinaattoreilta.

 • Työnantajatreffit

  Työnantajatreffit ovat matalan kynnyksen rekrytointitapahtumia, joissa työnhakijat ja työnantajat kohtaavat. Treffeillä työnantaja esittelee yrityksessä avoinna olevia työpaikkoja ja esihaastattelee paikalle tulleet työnhakijat. Työnhakija saa käytännön neuvoja työnhakuun ja henkilökohtaista neuvontaa työasioissa. Työnantajatreffit ovat helppo tapa tavoittaa erityisesti nuoria työnhakijoita. Treffiasioissa voit olla yhteydessä Helsingin elinkeino-osaston yrityskoordinaattoreihin.

  Katso yrityskoordinaattoreiden yhteystiedot Helsingin kaupungin sivuilta!


 • Rekrytilaisuudet

  Rekrytointitilaisuus on hyvä keino löytää työntekijöitä nopeasti, helposti ja tehokkaasti. Kun haluat järjestää rekrytointitilaisuuden, voit käyttää TE-toimiston tiloja. Saat myös maksutonta asiantuntija-apua tapahtuman suunnitteluun.

  Lue lisää rekrytapahtumista TE-palvelujen sivuilta.


 • Oppisopimus

  Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia. Oppisopimuskoulutuksessa pääosa opinnoista järjestetään käytännön työtehtävissä työpaikalla, joita täydennetään tietopuolisilla opinnoilla. Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen. Työnantaja maksaa opiskelijalle työ- tai virkaehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta työpaikalla annettavasta ohjauksesta.

  Tutustu oppisopimuskoulutukseen TE-palvelujen sivuilla!


 • Työkokeilu

  Tarjoamalla mahdollisuuden työkokeiluun työpaikalla voit auttaa esimerkiksi nuorta ammatinvalinnassa tai työmarkkinoille palaavaa osaamisensa kartoittamisessa. Työkokeiluun osallistuja tutustuu ammatteihin ja työympäristöön käytännössä.

  Lue lisää työkokeilupaikan antamisesta TE-palvelujen sivuilta.


 • Työpaikkailmoitukset

  Ilmoita avoimesta työpaikasta työ- ja elinkeinopalveluihin verkossa, Yrityksen ja työnantajan oma asiointi -palvelussa. Asiointi hoituu kertakirjautumisella. Palvelussa saat työpaikkailmoituksen nopeasti Avoimet työpaikat -verkkopalveluun sekä halutessasi EURES-palveluun (Eurooppalainen rekrytointiverkosto). Palvelussa voit tallentaa työpaikkailmoituksen malliksi, muuttaa aiempaa työpaikkailmoitusta tai poistaa sen. Voit myös seurata reaaliaikaisesti työpaikkailmoituksesi käsittelytilannetta, nähdä työnhakijaesittelyt sekä työpaikkaan tehdyt työtarjoukset.

  Ilmoita työpaikasta TE-palvelujen sivuilla!



 • Työllistä taidolla - palvelu

  Työllistä taidolla on maksuton palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajuudesta. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työ- tai sopimussuhteet alkavat hyvin. Palvelu on suunnattu yksinyrittäjille ja pienille yrityksille, joilla on tarvetta työllistää tai teettää työtä, ja jotka tarvitsevat aiheeseen liittyen konkreettista neuvontaa.

  Tutustu Työllistä taidolla-palveluun TE-palvelujen sivuilla!

Yhteys:
info@makoisaduuni.com

Jos haluat tuoreimmat kuulumiset hankkeeseen liittyen, voit liittyä postituslistallemme alta.

Käy tykkäämässä Makoisaduunin Facebook-sivuista ja löydät mm. rekrytapahtumia, ajankohtaisia alan kuulumisia sekä tietoa työnantajien ja –tekijöiden tuista ja neuvontapalveluista.

Copyright 2019 | Helsingin kaupunki, Uudenmaan TE-Toimisto, Stadin AO