RAHALLISET TUET REKRYTOINTIIN

Monimuotoinen työyhteisö koostuu erilaisista ihmisistä. Osa saattaa tarvita työelämään päästäkseen hieman enemmän perehdytystä tai tukea. Tutustu näillä sivuilla työttömän tai opiskelijan palkkaukseen liittyviin tukiin.

 • Palkkatuki

  Suunnitteletko lisähenkilöstön palkkaamista, mutta sinulla vaikeuksia löytää riittävän ammattitaitoista työntekijää? Haluatko tarjota tällä hetkellä työttömänä olevalle mahdollisuuden päivittää osaamisensa työssä? Haluatko yritykseesi innostuneen työntekijän, joka tuo ison osan palkastaan mukanaan?

  Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin.

  Palkkatuetun työn tarkoituksena on edistää työnhakijan työllistymistä avoimille markkinoille silloin, kun hänellä on puutteita ammatillisessa osaamisessa tai tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. Vaikka palkkatuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, tuen myöntäminen lähtee aina työttömän työnhakijan tarpeesta.

  Palkkatukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti toistaiseksi voimassa olevaan ja määräaikaiseen työsuhteeseen sekä oppisopimuskoulutukseen sekä osa-aikaiseen työsuhteeseen.

  Lue lisää palkkatuesta TE-palvelujen sivuilta.


 • Työolosuhteiden järjestelytuki

  TE-toimisto voi myöntää harkinnanvaraista työolosuhteiden järjestelytukea työnantajalle. Tuella voidaan korvata työpaikan työvälineitä tai kalusteita tai työpaikan olosuhteisiin tehtäviä muutoksia, jotka ovat välttämättömiä vammasta tai sairaudesta aiheutuvan haitan poistamiseksi tai vähentämiseksi.

  Lue lisää työolosuhteiden järjestelytuesta TE-palvelujen sivuilta.


 • Koulutuskorvaus oppisopimusoppilaasta

  Oppisopimuskoulutuksessa työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta korvaukseksi työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaamisesta. Koulutuskorvaus maksetaan puolivuosittain, kun opiskelijan oppimisen arviointi on tehty. Koulutuskorvausta maksetaan oppisopimuksen voimassaoloajalta.

  Tutustu koulutuskorvaukseen TE-palvelujen sivuilla.


 • Helsinki-lisä

  Helsingin kaupunki kannustaa taloudellisesti työnantajia tarjoamaan työmahdollisuuksia niitä etsiville työttömille helsinkiläisille. Helsinki-lisä maksetaan työnantajalle ja se voidaan myöntää vaihtoehtoisesti joko palkkakustannuksiin tai muihin rekrytoinnista aiheutuviin kustannuksiin.

  Helsinki-lisää voivat hakea työnantajat, jotka palkkaavat helsinkiläisen työttömän. Helsinki-lisä on tarkoitettu, joko työntekijän palkkakustannuksiin tai muihin kuin palkkakuluihin, kuten työvälineistä ja perehdytyksestä aiheutuviin kustannuksiin. Helsinki-lisä on harkinnanvarainen.

  Tutustu Helsinki-lisään Helsingin kaupungin sivuilla.

Yhteys:
info@makoisaduuni.com

Jos haluat tuoreimmat kuulumiset hankkeeseen liittyen, voit liittyä postituslistallemme alta.

Käy tykkäämässä Makoisaduunin Facebook-sivuista ja löydät mm. rekrytapahtumia, ajankohtaisia alan kuulumisia sekä tietoa työnantajien ja –tekijöiden tuista ja neuvontapalveluista.

Copyright 2019 | Helsingin kaupunki, Uudenmaan TE-Toimisto, Stadin AO